Prietenul PC

Povestea noastra incepe odata cu anul scolar. Ca in fiecare an fiecare prof primeste o lista de clase cu care urmeaza sa lucreze. De obicei toti elevii sunt entuziasmati cand fac informatica, insa cand incep sa lucreze cu adevarat isi dau seama ca nu-i chiar atat de simplu, iar calculator nu inseamna doar jocuri si facebook.

La mine, pe langa clasele de liceu si gimnaziu primesc o cerere de la o clasa din ciclul primar. OK, spun eu, destul de greu sa te descurci cu cei mici, am lucrat in general cu clase mari, dar merita sa incerc, asa ca accept provocarea.

Zis si facut, in drum spre scoala celor mici, ma gandeam cum sa-i atrag, astfel incat sa perceapa notiunile invatate si in acelasi timp sa le creada o joaca. Cel mai simplu lucru, hai sa le spun o poveste.

Intru in clasa, sunt salutata cu entuziasm “uite-o pe profa de info”, apoi toti copiii cu ochii tinta la mine. In regula, pot incepe povestea. O poveste ca toate povestile, care incepe cu a fost odata ca niciodata si in care copiii sunt condusi de “domnul PC” si prietenii acestuia, in calatoria lor prin calculator. Copiii urmaresc cu ochii mari povestea si imi pun tot felul de intrebari, unele dintre ele haioase:

“Doamna, dar daca intram in calculator, ne vom intalni cu domnul PC,domnul mouse si doamna tastatura?”

Ups, ce ma fac, pe unde scot raspunsul? Le spun:

“Da copii, daca veti invata la scoala despre calculator, veti vedea ca in vis domnul PC, domnul mouse si doamna tastatura vor veni sa se imprieteneasca cu voi.”

Bun, treburile merg, orele trec, unii copii mai dezghetati incep sa-mi spuna tot ce stiau ei despre calculator, se straduiesc sa invete.

Intr-o zi, cand intru la una din orele obisnuite, o fetita maruntica se desprinde din grupul de copii si vine sa-mi sopteasca un “secret”:

“Doamna, stiti ca azi noapte, m-am intalnit in vis cu domnul PC si mi-a spus ca este prietenul meu.”

 

Acum cred ca nu-i nevoie sa continui povestea.

Chiar daca tu cel care citesti acum povestea, ai trecut demult de varsta copilariei, nu inseamna ca PC-ul nu poate fi prietenul tau.

Te descurci mai greu cu tehnologia si mai ales cu PC-ul? Iti este teama sa apesi pe taste sau sa utilizezi un dispozitiv, ca sa nu faci cine stie ce “traznaie”, sa stergi nu stiu ce, care nu mai poate fi recuperat? Ai vrea sa stii mai multe despre tehnologie, dar nu ai timp sa cauti informatii, iar cartile de specialitate sunt prea grele? Uita de astea! Aici gasesti:

-articole pe intelesul tau,

-pe care le poti citi cand doresti si cand ai timp,

-care iti vor explica in termeni simpli ceea ce vrei sa stii

-ai pe cineva alaturi, gata sa iti raspunda la intrebarile tale

 

Acestea sunt lucrurile de care ai nevoie ? Daca da, atunci fa primul pas…… curaj!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *