Ce nu te invata scoala!

“Toti ar trebui sa invete sa programeze, fiindca aceasta te invata sa gandesti.”  Steve Jobs

ChildPC       Bun gasit, draga cititorule! Am revenit cu un articol despre lucruri pe care nu le-ai invatat in scoala, pentru ca tot mai multi oameni se intreaba despre asta. Cat de mult din ceea ce invatam in scoala, ne foloseste mai tarziu in viata.

       Am ales sa-ti scriu despre parerile unor tineri frumosi si inteligenti, care au stiut sa vada dincolo de aparente si sa aleaga in viata. Zambetul si dezinvoltura cu care vorbesc, arata ca muncesc cu pasiune si daruire, iar ceea ce fac in fiecare zi, reprezinta un succes !

         Pentru ca te afli pe un site de educatie in informatica, domeniul pe care l-am ales este cel al programarii. Incepand cu declaratia inegalabilului Bill Gates, iata cateva lucruri pe care le-am desprins din mentalitatea acestor tineri programatori, pe care lumea ii priveste ca pe adevarati vrajitori ai zilelor noastre.

        

         1) Conteaza sa incepi. Asa ca, actioneaza!

 Pcchildren     

         Inceputul e acelasi pentru toti. Bill Gates, creatorul Microsoft, avea 13 ani cand a avut acces la primul calculator, Jack, creatorul Twitter, a avut primul calculator la 8 ani. Altii au inceput in gimnaziu sau in facultate. Primele lor programe erau la fel ca oricare altele pentru incepatori.

      Mark, creatorul Facebook, a inceput sa programeze din dorinta de a face un lucru simplu si amuzant pentru surorile lui. Nicidecum nu se gandea sa ajunga un as in materie sau sa fie cat de cat cunoscut.

        Nu este cu nimic diferit, fata de un sport sau a canta la un instrument. Este ca oricare alta meserie.

       

         2)Totul se desface in lucruri simple. Important este sa le intelegi pe acestea.

      Orice lucru poate fi invatat. Valabil si pentru programare. Chiar daca la inceput este intimidant, gandeste-te la oricare situatie in care privesti cu admiratie “campionii”, indiferent de domeniul in care exceleaza.

       Nu trebuie sa fii geniu, ca sa reusesti in ceva. Trebuie doar determinare, rabdarea de a invata mai intai lucrurile simple, pe care sa stii sa le combini mai apoi in solutii ingenioase. Pasiunea si staruinta te vor rasplati si isi vor arata mai tarziu roadele.

       Amuzante declaratiile programatorilor nostri: “Trebuie sa stii tabla inmultirii, sa aduni si sa scazi. :)) Cam asta e!”

      Orice lucru complicat si stufos la prima vedere, se poate descompune in lucruri simple. Invata sa stapanesti lucrurile simple si apoi iti va fi deschisa calea catre cele complicate.

     

        3) Suntem dependenti de tehnologie si de informatie.

   1112.InformationTechSa nu ne ascundem degeaba. Indiferent de ce sustin unii romantici, trebuie sa recunoastem ca lumea nu mai poate da inapoi. In momentul de fata, civilizatia fara tehnologie nu mai poate exista. Tehnologia si informatica fac parte din cultura generala a omului contemporan, iar calculatoarele sunt peste tot.Oriunde mergem, indiferent de domeniu, peste tot calculatorul este un ajutor pretios. Si cu toate acestea nu stim sa programam.

      

       4)Daca vrei sa atragi, ofera ce-si doresc cei pe care ii vrei in echipa ta

      Firmele “tari”, care sunt “pe val”, sunt intr-o permanenta cautare de talente, iar pentru a-i atrage, fac tot posibilul sa le ofere ce-si doresc. De la un loc de munca placut,o echipa creativa si entuziasta, locuri de relaxare, de socializare si de petrecere a timpului liber, etc. Orice isi doresc acesti tineri minunati si i-ar putea face mai eficienti in munca lor, firma este dispusa sa le ofere. (Veti vedea in video-ul de mai jos).

      

        5) Ceea ce faci, trebuie sa ajute oamenii.

      “Indiferent daca vrei sa faci bani sau sa schimbi lumea, informatica e o abilitate care iti da o putere incredibila.”

      “Programele au legatura cu umanitatea, ajuti oamenii prin tehnologie. “

     “Cum e sa ai o idee pe care o pui in practica, pentru ca mai apoi apasand un buton, miliarde de oameni sa aiba acces la ce ai facut tu?” (Mark, creatorul Facebook) […]

    “Cred ca suntem prima generatie care trece printr-o astfel de experienta.”(Drew, creatorul Dropbox)

   “Programatorii de maine sunt vrajitorii viitorului.Va parea ca ai puteri magice, comparandu-te cu ceilalti”. (Gabe, creatorul Valve)

      “Este cel mai apropiat lucru de o superputere” (Drew, creatorul Dropbox)

     “Programatorii buni sunt starurile rock ale zilelor noastre. Asta este!” (William, Black Eyed Peas)

      

       In loc de concluzii

      Toti au inceput ca oricare altul, nestiind nimic despre programare. Dar ceea ce a contat este ca au vrut sa continue, au transformat asta intr-un tel si o pasiune. Iar acum, isi traiesc visul.

      Fii prieten cu informatica, intelege-o si iti va veni in ajutor oricand vei avea nevoie de ea. Deja a devenit o necesitate, nu doar o meserie a unor “creiere” iesite din comun. Ea face parte din viata ta, asa ca trebuie sa o iei cu tine si te va sprijini in drumul tau.

     Indiferent ce pasiune ai, ce domeniu alegi, gandeste-te la ce este cu adevarat important si ce ai de spus, acolo unde esti. Invata sa vezi dincolo de aparente si sa afli care sunt lucrurile care te fac sa evoluezi si sa misti lumea inainte.

     Lumea iubeste invingatorii. Fii un invingator!

winner

    Aici vei vedea un montaj de interviuri cu simpaticii nostri tineri programatori. Vei fi uimit de claritatea gandirii lor si modul vizionar de a privi viata. Doreste-ti sa fii ca ei, si vei deveni!Construieste in fiecare zi visul tau si il vei implini!

***

      Acum, primul lucru care trebui sa il faci, este sa te gandesti foarte bine ce drum alegi sa urmezi. Scrie pe hartie care este visul tau. Gandeste-te cum te-ar putea ajuta informatica in ceea ce vrei sa faci?

      Lasa-mi te rog, un comentariu despre ce consideri important de stiut, in drumul tau, si nu ai invatat in scoala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *